علت ورم پا در سالمندان | درمان ورم پاها در افراد مسن
ورم پا در سالمندان مشکل شایع و مهمی است که میتواند تأثیرات جدی بر روی کیفیت زندگی آنها داشته باشد. کاهش عملکرد سیستم عصبی و عروقی در سنین بالا ،باعث تخلیه ناکافی مایعات و افزایش فشار در عروق پا میشود.
همچنین، ورم پا میتواند نشاندهنده مشکلات جدی مانند بیماریهای قلبی، کلیوی و عروقی باشد.
در این مقاله به راهکارها و روشهای تشخیص، پیشگیری و مداخله جهت کاهش ورم پا در سالمندان پرداخته میشود تا وضعیت سلامتی آنها را بهبود داده و کیفیت زندگی آنها تسهیل شود.
بله، ورم پا در سالمندان میتواند خطرناک و نشاندهنده مسائل جدی تری مانند مشکلات قلبی، کلیوی و عروقی بوده و نیاز به توجه ویژه دارد. این وضعیت ممکن است باعث آسیب به بافتها و ایجاد زخمهای اطراف مچ پا شود که در صورت عدم مراقبت و درمان مناسب، ممکن است عفونتها و مشکلات احتمالی دیگر را به همراه داشته باشد.
ورم دست و پا همراه با خارش علتهای مختلفی دارد؛ برخی از علل شایع این وضعیت عبارتند از:
التهاب پوست – عفونتها – حساسیتها و آلرژی – سوء تغذیه کمبود ویتامینها و مواد مغذی و سرانجام ممکن است برخی از بیماریهای عروقی مطرح باشد.
ورم شدید پا در سالمندان ممکن است بیماری مهمی باشد و نیاز به بررسی و درمان فوری دارد. درمان به موقع میتواند از تبعات جدیتر جلوگیری کرده و بهبودی سریعتر را تسهیل کند.
علت ورم پا در سالمند دیابتی
تورم پاها در سالمندان دیابتی موضوع شایعی است که نیاز به توجه بیشتری دارد.
همواره علتهای عمومی مانند بی تحرکی و … مد نظر باشد و در این بیماران توجه خاص به احتمال بیماری کلیوی، عفونتها و عوارض ناشی از داروها مبذول گردد.
علت ورم قوزک پا در سالمندان چیست؟
ورم قوزک پا معمولا دوطرفه است و البته ممکن است ورم در یک قوزک بیشتر از دیگری باشد. ورم دو طرفه قوزک ناشی از علل عمومی مانند: بی تحرکی، بیماریهای قلبی کلیوی عروقی و یا عوامل آلرژیک و عفونی و مانند آن میباشد.
ورم یک طرفه قوزک خصوصاً اگر جدیدا ایجاد شده و همراه درد است؛ نشانگر آسیبهای موضعی مانند پیچ خوردگی است.
علت ورم روی پا در سالمندان چیست؟
ورم روی هر دو پا معمولاً ناشی از علل عمومی دیگر مانند بی تحرکی، بیماریهای قلبی، کلیوی، عروقی و یا عوامل آلرژیک، عفونی و مانند آن است. معمولاً ورم در هر دو پا یکسان نیست و یک پا ورم بیشتری را نشان میدهد .
در مواردی ممکن است فقط روی یک پا ورم کرده باشد که احتمال آسیب یا عفونت موضعی را مطرح میکند.
پس از مسافرت طولانی و یا در انتهای یک روز کاری مچ پاها ورم میکند و با کمی استراحت و بالا گذاشتن آنها در سطحی بالاتر از بدن بر طرف میشود.
چگونه بیتحرکی باعث ورم پا در افراد مسن میشود؟
وقتی فرد برای مدت طولانی نشسته یا به طور مداوم فعالیت بدنی ندارد، عضلات پا فعال نمیشوند و به طور طبیعی عملکرد پمپ ماهیچههای ساق پا کاهش مییابد و در نتیجه فشار خون در عروق مویرگی و سیاهرگی پا افزایش مییابد.
* (پمپ عضلات ساق را به عنوان قلب دوم میشناسیم. قلب دوم مسئول بازگشت وریدی از پاها به سمت قلب است.)
فشار اضافی در عروق پا میتواند باعث نشتی مایع و رسوب مواد در اطراف بافتها شود که در نتیجه باعث ورم پا میشود. از طرف دیگر به دنبال بی تحرکی، مایع لنفاوی به خوبی تخلیه نمیشود و عدم تخلیه مناسب مایع لنف نیز در تشدید تورم موثر میباشد.
وقتی فشار بالا میرود قلب را وادار به کار سختتر میکند. هر چقدر سن بالاتر میرود، احتمال ابتلا به فشارخون بالا نیز بالا میرود.
ورم پا در سالمندان نشانهٔ کدام بیماری است؟
هرگاه فرد سالخوردهای دچار تورم پا شد، در مرحلهٔ اول، برای بررسی نارسایی قلبی، لازم است اکوکاردیوگرافی انجام شود. همچنین آزمایشهای اصلی برای تشخیص دلیل ورم پا، آزمایشهای مربوط به کبد و کلیه و تیروئید است. اختلال کبد و کلیه از دلایل مهم ورم پاها هستند. کمکاری تیروئید هم از بیماریهای مهمی است که ممکن است علت ورم پا باشد.
گاهی برای رسیدن به تشخیص دقیقتر ممکن است پزشک معالج مجبور شود بررسیهای بیشتری انجام دهد. مثلاً اگر بیماری به ورم یک پا دچار شده باشد و همراه آن درد و قرمزی پوست و داغی داشته باشد، احتمال دارد خون لخته شده باشد. این لخته شدن خون با سونوگرافی داپلر و آزمایش دیدایمر که نوعی آزمایش خون است، تشخیص داده میشود.
لختهشدن خون و ورم پا
لختهشدن خون در دوران سالمندی، شایعتر است. بنابراین لازم است افراد از این بیماری و علائم آن اطلاع کافی داشته باشند.
ورم پا همراه با درد و قرمزی پوست و داغی موضعی از علائم لختهشدن خون است. اگر در فرد سالمندی این علائم را دیدید، باید به نزدیکترین مرکز پزشکی مراجعه کنید تا پزشک با درخواست آزمایش اورژانسی دیدایمر و سونوگرافی داپلر تشخیص قطعی بدهد. حتی ممکن است با تشخیص پزشک، بیمار در بیمارستان بستری شده و مراحل درمان قطعی لخته خون در پا توسط پزشک معالج شروع شود.
مصرف چه داروهایی باعث ورم پا در سالمندان میشود؟
معمولاً سالمندان همزمان چندین دارو مصرف میکنند و افراد خانواده باید بر نحوۀ مصرف داروها نظارت کنند. همهٔ اعضای خانواده در قبال پدر و مادر سالمند خود مسئول هستند و فقط خریدن دارو برای آنان، کافی نیست؛ بلکه باید در نحوۀ مصرف داروها نیز به آنها کمک کنند.
نزدیکان سالمندان در هر مرتبه مراجعه به پزشک معالج، باید داروها و نحوهٔ مصرف آنها را هماهنگ کنند تا در روند درمان مشکلی پیش نیاید. این تأکید از آن روست که حتی دیده شده بعضی سالمندان بیمار، همزمان سه داروی مشابه را از سه شرکت مختلف با نامهای متفاوت تهیه و مصرف میکنند. ممکن است یکی از عوارض جانبی مصرف داروها، ورم پا باشد.
داروهای پرمصرفی که ممکن است ورم پا ایجاد کنند از این قرارند:
- داروهای فشارخون مانند آملودیپین (نورواسک)، نیفدیپین (آدالات)
- داروهای ضد التهاب و ضد درد مانند آسپرین، بروفن، سِلُکسیب، ناپروکسن
- بعضی داروهای دیابت مانند متفورمین
- داروهای هورمونی دارای استروژن و پروژسترون
- داروهای ضد افسردگی
- بعضی داروهای تجویزی برای آلزایمر و پارکینسون، بهترتیب مانند ممانتین و پرامیپکسو
علل ورم پا در سالمندان براساس ناحیۀ متورم
توجه: اصولاً تشخیص علت ورم، برعهدۀ پزشک معالج است. در اینجا صرفاً برای آگاهی بیشتر، بعضی از علل تورم موضعی بیان میشود.
- علت ورم روی پا و انگشتان در سالمندان
- واکنش آلرژیک به گزش حشره
- التهاب در قسمتهای مختلف اجزای مفصلی شامل تاندونیت بورسیت
- عفونتهای موضعی و آبسه ناشی از کفش تنگ، ناخن فرو رفته
- نقرس که معمولا انگشت بزرگ پا درگیر میشود
- زگیل کف پا
- تومور
علت ورم مچ پا در سالمندان
- التهاب اجزای مفصلی مانند ارتریت و تاندونیت
- ضربه، کشیدگی، فشار بیش از اندازه به مفصل مچ پا
- آرتروز مفصل
- عفونت
- واکنش آلرژیک مانند گزش
- تومور
- درصورت مادرزادیبودن، احتمالاً ناشی از اختلال عروقی است
همه بیماران مبتلا به فشارخون یا یکی از اعضای خانواده آنها، نیاز است یاد بگیرند چگونه فشارخون اندازهگیری میشود. اگر پزشک به بیمار بگوید فشارش را در خانه بایستی کنترل نماید، انجام این کار ضروری است و غیر قابل اجتناب به نظر میرسد.
آموزش اندازه گیری فشار خون در منزل
علت ورم ساق پا در سالمندان
- ضربه و صدمۀ فیزیکی به ساق ممکن است باعث تورم شود
- عفونت بافتی (سلولیت) و آبسه
- تومور
- خونریزی داخل عضله
- لختهشدن موضعی خون
علل ورم زانو در سالمندان
- عوارض ناشی از ضربه یا فشار یا حرکتهای فیزیکی به مفصل زانو
- التهاب اجزای مفصل زانو، مانند آرتریت مفصلی سینوویت
- پاره شدن کیست بیکر
- تومور
- عفونت
- آرتروز مفصل
سنگینی پا و خستگی پاها در پایان روز از علائم شناخته شده واریس هستند که باید برای درمان آن اقدام کرد.
علت ورم دست و پا و بدن در سالمندان
ورم بدن معمولا به بیماریهای زمینهای سالمندان مربوط میشود و بیماری قلبی (نارسایی قلب) احتمالاً مهمترین دلیل باشد. احتمال وجود بیماریهای دیگر از این قرار است:
- کبد، کلیه، تیروئید
- اختلالات جذب پروتئین
- سوء تغذیۀ شدید
- تومور
علائم ورم پا در سالمندان چیست؟
اعضای مسن خانواده، ریشه و اساس هر خانواده محسوب میشوند. همیشه باید مراقب ریشه و اساس خانواده بود. اطرافیان اگر بهموقع متوجه علائم اولیه در این عزیزان شوند و با پزشک معالج مشورت کنند، امید است بتوان از مشکلات احتمالی پیشگیری کرد یا بروز این مشکلات را به تأخیر انداخت. در مجموع، به نشانههای زیر باید اهمیت بیشتری داد:
- احساس خستگی و سنگینی پاها
- تنگشدن کفش
- پفکردن پلکها
- افتادن جای کش جوراب روی پاها
با بهترین دکتر متخصص واریس در ایران جناب آقای دکتر مهرداد اقدسی متخصص قلب و عروق بیشتر آشنا شوید و عروق آسیب دیده خود را با روشهای مدرن درمان کنید.
عوارض اِدم (edema) یا آبآوردن پاها در سالمندان
- ممکن است سنگینشدن و ورم پا به حدی باشد که سالمندان را در راهرفتن دچار مشکل کند.
- ممکن است خارش شدید ناشی از ورم، زخم و خراشیدگی ایجاد کند.
- احتمال دارد در ناحیهٔ متورم (سلولیت) عفونت ایجاد شود. در این حالت ممکن است نیاز باشد بیمار در بیمارستان بستری شود.
- ممکن است خطر ابتلا به زخمهای پوستی افزایش یابد.
- ممکن است پوست ترک بخورد و مایع میانبافتی بهصورت ترشح از آن بیرون آید.
زخمهای مزمن در پاها به علل مختلفی به وجود میآیند از جمله علل زخمهای موجود در پا میتوان به زخم واریس اشاره کرد.
درمان ورم پا در سالمندان
برای دستیابی به درمان صحیح، تشخیص اولیه بسیار حیاتی است. افراد مسن اگر به بیماریهای زمینهای مانند کمکاری تیروئید، بیماری قلبی، کبدی یا کلیوی مبتلا باشند، درمان آنها، ورمهای ایجادشده را نیز محو میکند.
پزشک معالج باید داروهای مصرفی بیمار را بهدقت بررسی کرده و در صورت نیاز، آنها را تغییر دهد یا تنظیم کند. گاهی ممکن است به تشخیص پزشک، داروهای جدیدی مانند داروهای ادرارآور نیز تجویز شوند. برای کمک به روند بهبود بیمار، در منزل و با نظارت خانوادۀ سالمند باید کارهایی انجام شود. این کارها که آنها را «درمان خانگی ورم پا» مینامیم، بهقدری مهم است که اجرای صحیح آنها در کنار دستورات پزشکی گامی مؤثر در روند درمان به شمار میآید.
درمان ورم پای سالمندان با نرمش
انجام نرمشهای ساده به شکل واضح میزان ورم را کم میکند. ورم پا در سالمندان بخاطر بی تحرکی، مشکلات وریدی و داروهای مصرفی عمدتاً ایجاد میشود. انجام نرمشهایی که در ویدیو زیر میبینید در همه گروههای سنی ورم پا را کم میکند.
درمان خانگی ورم پا در سالمندان
-
رژیم غذایی کمنمک
باید مصرف انواع مواد غذایی حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتیاکسیدان ها را افزایش داد.
- سبزیجات برگدار
- مارچوبه
- کدوتنبل
- آناناس
- لوبیاسبز
- انگور
- سیر
- چغندر
- پیاز
از این دسته از مواد غذایی است. بهعلاوه، بهجای استفاده از نمک، باید از دیگر چاشنیهای بدون سدیم، مانند گیاهان معطر و مرکبات، برای طعمدارکردن غذا استفاده کرد.
-
تحرک
داشتن فعالیت و تحرک روزانۀ مکرر بسیار مهم است. البته پیش از شروع هرگونه فعالیت ورزشی، سالمند یا خانوادۀ او حتماً باید با پزشک معالج مشورت کنند. همچنین سالمند باید از نشستن طولانیمدت بهشدت بپرهیزد.
-
جوراب واریس
پوشیدن جوراب طبی مناسب نیز از راهکارهای بسیار ساده است که سالمندان باید با تجویز پزشک از آن استفاده کنند.
چه مدت بعد از استفاده از جوراب رگها از بین میروند؟ خواص جوراب واریس چیست؟ دوام جوراب چقدر است؟
-
تنظیم مصرف مایعات
برای تأمین آب کافی بدن، لازم است افراد همیشه و به مقدار کافی آب بنوشند. اما اگر فردی به ورم مبتلاست، مصرف آب زیاد، شدت بیماری را افزایش میدهد. افراد مبتلا به ورم، برای مصرف مایعات باید از پزشک معالج کمک بگیرند.
-
ماساژدرمانی
ماساژ ملایمی که از انگشتان شروع شده و رو به بالا و بهسمت ساق و ران ادامه یابد، باعث کاهش ورم میگردد. پیش از شروع ماساژدرمانی، حتماً باید با پزشک مشورت شود.
-
بالانگهداشتن پاها
توصیه میشود که فرد بیمار، در طول روز، بهمدت نیمساعت پای خود را از سطح بدن بالاتر قرار دهد.
آیا درمان واریس مچ پا ورم ناحیه قوزک را کم میکند؟
درمان واریس با بهبود گردش خون به کاهش ورم ناحیه قوزک کمک میکند اما اگر ورم حالت مزمن پیدا کرده باشد و چند سالی است که ورم و تغییرات دیگر بوجود آمده بعید است که درمان واریس پا بتواند کاملا مسئله ورم مچ پا را برطرف کند.
سلام
مادر بزرگ من چند سال است که پای راستشون ورم داره و قلب باز عمل کردن و دیابت دارن الان هم قرص های والسارتان-متورال ۵۰-آتوروستاتین-گاباپنتین-سینوریپا-پنتوپرازول-سوستاک۲/۶-آسپرین ۸۰می خورن قبلا آملودیپین رو میخوردن دکتر شون گفت این قرص رو نخور ورم پات خوب میشه و۲سال بود که پاشون خوب شده بود الان این قرص هایی که نوشتم رو مصرف میکنند و دوباره پاشون ورم کرده چیکار کنند
طفا از وضعیت واریس پای خود برای ما اینجا یا در واتساپ۰۹۳۷۲۲۴۸۴۱۵عکس ارسال کنید که شمارا راهنمایی کنیم.
سلام وقت بخیرآقای دکترمادرم ۶۰سال دارنددوتاپایشان ورم کرده تازیرزانوودردناک هستن راه رفتن برایشان مشکله چکاپ کلی دادن مشکل نداشتن شربت متادون استفاده میکنن وقرص فشاروالزومیکس لطف بفرماییدراهنمایی بفرماییدبرای ازبین رفتن ورم پاوبه چه متخصصی مراجعه کنیم سپاس
سلام وقت شما بخیر
بهتر است با یک متخصص داخلی مشورت کنید.
واریس پا دارم طوریه که رگها زدن بیرون الان تا رانم هم کشیده شد واریس درمانش چیه باید چکار کنم تا بهبود پیدا کنن .درمانش عمل هست یا لیزر.بعد هزینه درمانش چقدر هست.
سلام وقت شما بخیر
دکتر اقدسی پیام شما را مطالعه و فرمودن که به این صورت نمیتوان نظر قطعی داد توصیه کردن بصورت حضوری توسط همکارشان دکتر صراطی معاینه دقیق انجام شود.
ایشان شمارو معاینه میکنند و نتیجه رو به دکتر اطلاع میدهند،و اگر کار اورژانسی بود یا نیاز به درمان خود دکتر اقدسی انجام خواهند داد.
برای تعیین وقت دکتر صراطی به واتس اپ ۰۹۳۷۲۲۴۸۴۱۵پیام ارسال کنید.
سلام من حدود یک ماه پیش روی پای چپم ورم کرد به دکتر ارتوپد مراجعه کردم عکس هم گرفتم و آزمایش خون دادم و چکاپ کامل هم شدم وگفتن مشکلی نیست و قرص موبیک تجویز کردن ولی وضعیت من تغییری نکرد مجددا به متخصص داخلی مراجعه کردم گفتم ورم مزمن شده و پماد آر ژل دادن و گفتن استفاده بکنم ولی هنوز وضعیت من تغییری نکرده ممکنه منو راهنمایی بکنید .ممنون
سلام وقت شما بخیر
دکتر اقدسی پیام شما را مطالعه و فرمودن که به این صورت نمیتوان نظر قطعی داد توصیه کردن بصورت حضوری توسط همکارشان دکتر صراطی معاینه دقیق انجام شود.
ایشان شمارو معاینه میکنند و نتیجه رو به دکتر اطلاع میدهند،و اگر کار اورژانسی بود یا نیاز به درمان خود دکتر اقدسی انجام خواهند داد.
برای تعیین وقت دکتر صراطی به واتس اپ ۰۹۳۶۵۰۶۶۱۰۵پیام ارسال کنید.
سلام
وقت شما بخیر.
در مورد مشکل قرمزی زیاد پوست در مچ به پایین پای چپ و ورم مختصری در همان پا (بدون درد) مزاحم شدم.
بیمار مرد
سن : ۸۰ ساله
دیابت ندارند
۱۵سال سابقه فشار خون دارد. ولی کنترل شده است.
چندین سال است روزانه ۲ قرص لوزارتان ۲۵ و نصف قرص آمیلودوپین ۵ میخورد و میانگین فشار خونش ۱۳ است. رژیم غذایی مناسب دارد بدون نمک و روغن.
مشکل:
مشکل اصلی قرمزی و تفاوت رنگ زیادی در مچ به پایین پای چپ می باشد. درد و حس گرمی ندارد (عکس از پاها و قرمزی را فرستاده ام خدمتتان) در پای راست هم قرمزی خیلی خفیفتری وجود دارد ولی در پای چپ خیلی بیشتر است. (در عکس ارسالی مشخص است)
چند سال هست که مچ پا به پایین گاهی قرمزی هایی دارد ولی الان یکی دو هفته ای است در پای چپ بسیار زیاد شده است. نمیدانیم منشأ لختگی خون یا واریس است یا چیزی دیگر.
همچنین سالهاست بعضی وقتها از ناحیه زانو به پایین ورم مختصری دارد که بیشتر در پای چپ بوده است.
در یک هفته اخیر ورم پای چپ هم کمی بیشتر از قبل شده و کمی هم پای راست ورم کرده ولی درد و گرما ندارد.
ضمنا صبح که از خواب بیدار می شوند ورمها خیلی کمتر است ولی شبها بیشتر می شود.
ورم به این صورت است که وقتی فشار می دهیم جای انگشت می ماند.
الان قرمزی و تغییر رنگ خیلی مشهود است.
می خواستم لطف فرموده و ما را از راهنماییتان در مورد این موضوع و بخصوص قرمزی پا بهره مند کنید.
با تشکر از شما
سلام وقت شما بخیر
تحرک مناسب داشته باشید
پا اویزان نباشید
باید نمک را از رژیم غذایی خود حذف کنید
و کاهش مصرف نشاسته
بهتر است برای بررسی بهتر و دقیق تر به صورت حضوری برای ویزیت تشریف بیاورید
سلام علیکم پدرم ۹۱ساله است قوزک پای چپش ورم کرده وهمراه بادرد که نمیتونه روی زمین بذاره وراه بره علت چیست وبه چه دکتری باید مراجعه کنیم درضمن دوسال پیش دچارهمین درد شد دربیمارستان زیرنظردکتر عفونی بستری بود پس ازچند روزدرمان بیمارستانی ودرآخرتجویز قرص کلسی شین روزی یک عدد ترخیص شد بعد خوب شدالبته چندوقت پیش ازمایش داد دکتر گفت کلیه هاش ضعیف شدن داروی نفروویت -نیتروگلیسیرین- تامسولوسین- فوروزماید -کارودیلول وکی پی تیوا هم مصرف میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام وقت شما بخیر
بهتر است با یک متخصص روماتولوژی یا ارتوپد حضورا مشورت کنید
مادرم بالای ۶۰ سال سن دارند.ورم دوطرفه پاها تا لگن رادارن البته داروهای انتی روماتویید هم مصرف میکنند…کجا باید مراجعه کنم؟
سلام
با متخصص روماتولوژی بایستی مشورت کنید.
سلام، من ازبهمن ۹۸متوجه ورم پای چپم شدم، چون شغلم طوری بودکه بیشتراز ۱۲ساعت سرپا بودم خیال کردم به اون خاطرهست وپیگیری نکردم، اماالان که بیشتراز ۹ماه میگذره ومن دیگه سرکار نمیرم این مشکل بدترهم شده، طوری که حتی کفش پوشیدن روهم برام سخت کرده، آزمایش خون دادم، سونوی داپلر انجام دادم، میگن مشکلی نداری وگرفتگی درکارنیست، فقط پاهاتو بالانگه دار، من ۳۳سالمه ووزنم خیلی بالارفته بود، الان دردوره رژیم و تمرین بدنسازی هستم۱۲کیلوکم کردم وهمچنان دارم به کاهش وزن ادامه میدم امابا بالانگه داشتن هم پام خوب نمیشه و درتمرینات اذیتم میکنه، ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام وقت شما بخیر
به این صورت نمیتوان نظر قطعی داد بهتر است برای ویزیت و بررسی بیشتر حضورا مراجعه بفرمایید
برای تعیین وقت با واتس اپ ۰۹۳۷۲۲۴۸۴۱۵ در تماس باشید
سلام وخسته نباشید..ی سوالی داشتم پدرم در پالایشگاه کار میکند بخاطر کاری که داره همیشه سرپاست و پاهاش ورم میکنه شما چه راه حلی درنظر دارین ممنون میبشم جواب بدین
سلام وقت شما بخیر
لطفا وزن خود را کنترل کنید اگر اضافه وزن دارید وزن کم کنید
نمک مصرفی خود را کامل قطع کنید
نشاسته مصرفی خود را مثل نان و برنج کاهش دهید
جوراب زیر زانوی کلاس یک در موقع کار روزانه استفاده کنید
سلام،پای چپ پدر من بمدت یک ماه است که دچار ورم شدید و سوزش شده.موقع استراحت ورم کمی کم میشه ولی موقع راه رفتن درد و ورم بیشتره.
سلام وقت بخیر
لطفا در صورت امکان سونو داپلر وریدی از نظر نارسایی سطحی و عمقی انجام و ارسال نمایند،یا در فرصت مناسب حضورا مراجعه کنید
سلام
ببخشید پدرم دیابت نوع ۲ دارد پای راستش از تاول زیاد چند سال پیش سر انگشتاشو بریدن حالا دو روزه همون انگشتا ورم کرده و قرمز شده !مشکل از کجاس و چ کنیم؟؟
سلام وقت بخیر
به درمانگاه عروق مخیطی بیمارستان شهید رجایی مراجعه کنید
سلام آقای دکتر مادرم. چندهفته ای هست ورم پا داره دکترم رفته سونوهم داده آزمایش هم داده گفتندهیچی نیست ولی زیادسرپا هست ورم میکنه درد هم داره چرکم میکنه ازپاهاش.قندهم دارن
جواب سونوگرافی و عکس از پا در حالت ایستاده ( پشت پا- جلو و کنارها ) بفرستید
سلام،مادرم ۶۴سال سن دارن و دچار تورم هر دو پا شدن ایشون دیابت دارن ولی هم قند خون هم فشار کنترل هست واینکه کلیه ها و اکو قلبیشون سالم بوده و هرچه قدر پیش دکتر غدد و نفرولوژی بردیمشون علت رو متوجه نشدن اول اینکه ما باید پیش چه متخصص بریم واینکه از چی میتونه باشه ممنون
مشکل می تواند مربوط به وزن مادر – داروی فشار خون و … باشد پس می توانید داروها را با پزشک متخصص قلب چک کنید. مادر تحرک داشته باشند، نمک مصرف نکنند و پای اویزان و نشسته و یکجا ایستاده به مدت طولانی نمانند
سلام آقای دکتر من یه دختر۲۳ساله ام که یه کیست مادرزادی بی خطرتوسرم دارم وسردردای میگرنی هم گاها گریبانگیرم میشه که با مسکن حل میشه حدودا بیشترازیک ساله که دچار یک مشکلی هستم که هردکتری میرم متوجهش نمیشه من وقتی خم میشم احساس میکنم خون بافشار به سمت سرم میره وبه شدت رگهای پیشونیمو متورم میکنه وصورتم کامل سرخ میشه وسجده کردن تونمازهم برام سخت شده ودرون حالت تنگی نفس میگیرم وحالت خفگی توناحیه گلوبهم دس میده یاوقتی بلندمیشم بازهم همین حالت اتفاق میفته بااین تفاوت که دراین موقع ضعف میکنم وچشمام سیاهی میره تپش قلب هم گاها میادسراغم هرازمایشیم ازم گرفتن نه مشکل کم خونی چربی وقند دارم ونه کمبود ویتامینو چیز دیگه ای ممنون میشم بگین مشکل ازچی میتونه باشه واینکه آقای دکتر من گاها قلبم دردریزی داره که گاها پیش میاد این مشکلات ناشی ازاین یامیتونه ازاسترس باشه یا فشارخون یا مشکل قلبی؟
سلام وقت بخیر
این عکس را لطفا بگیرید و جواب را برای ما ارسال کنید
سی تی اسکن باکنتراست وریدهای اندام فوقانی ژوگولرها و SVC
پام چند روزی ورم داره ،هرجاشو دست میزنم درد نمیکنه. به نظرتون شکستی یا در رفتگی هست یا مشکل داخلی؟؟
بهتر به کدام دکتر مراجعه کنم؟؟؟
سلام وقت بخیر
اگر درد ندارد یک متخصص داخلی بهتر میتواند به شمارا راهنمایی کند
سلام آقای دکتر
عکسهای ذیل مربوط به پدر اینجانب میباشد قبلا فقط یک پا ورم میکرد وقتی پاهایش را بالا میزاشت ورم پا بهتر میشد الان دوهفته ای هست به این وضع درآمده سن ایشان ۹۵ سال است وهیچ بیماری خاصی هم نداشته اند ،ممنون از راهنمایی شما عزیز
مهمترین علت ورم پا در سن بالا بیحرکتی و آویزان کردن طولانی مدت پاها در حالت نشسته است
توصیه میکنم:
۱. در حد توان تحرک مناسب داشته باشند این تحرک ممکن است بصورت پیادروی – راه رفتن در آب – و یا حتی خم و راست کردن مفاصل انگشتان مچ و زانو باشد.
۲. از نشستن طولانی در حالت پاآویزان اجتناب شود.
۳. مصرف نمک قطع و کربو هیدرات کاهش یابد.
۴. چون فعالیت کم است میزان مصرف کالری متناسب با ان تنظیم شود تا وزن کنترل شود.
۵. روزانه سه بار و هر بار بیست دقیقه پا را روی بالش قرار داده و در حالت دراز کش مفصل انگشتان و مچ پا خم و راست شود
با سلام من ۶۱ سال دارم و در مدت یکسال دو بار دچارDVT شدم بار اول خیلی پای چپ ورم کرده بود که پس از ۵ روز بستری شدن در بیمارستان خاتم الانبیاء تحت نظر خانم اکبری فر و با ترزیق هپارین مرخص و ادامه درمان با قرص آسپیرین و زالربان ادامه پیدا کرد بعد از شش ماه که خیلی خوب شده بودم فقط زالربان با دستور پزشک قطع ولی متاسفانه بعداز۳ ماه مجددا همان پای چپ دچار گرفتگی و درد شد که بعداز سونو داپلر تشخیص DVTداده شد که مجددا تحت نظر آقای دکتر نایب زاده در همان بیمارستان قرار گرفتم و بعداز ترزیق هپارین به مدت۴ روز مرخص و ادامه درمانمجددا با آسپیرین و زالربان ۲۰ ادامه داده شد الان وضع درد پا خیلی خوب شده فقط ورم داره که بعداز سونو داپلر قسمت پایین زانو رگها باز شده ولی در قسمت ران یکی از رگها گرفتگی داره .سوال این است که آیا احتیاجی به بالون و فنر داره که اون رگ باز میشه و انجام بدهم.
به صورت آنلاین این سوال قابل جواب دهی نیست
ارزیابی اینکه فردی باید استنت گذاری کند یا خیر
نیاز به بررسی و تصمیم گیری دارد
لطفا حضوری تشریف بیاورید قطعا نظر درست تری می توان ارایه داد
سلام خسته نباشید من ۳۳ سالمه و۳سال پیش بر اثر قرص ال دی پایه چپم لخته کرد مراحل درمان روگذروندم ولی الان پای چپم ورم داره وخیلی بزرگتر از پای راستمه سنو هم که دادم گفت توی پای چوپ پراز لخته هستش ایاراه درمانی برای من وجود داره که به سایز قبلی برگرده ممنون؟؟؟؟؟
راه بروید – جوراب واریس استفاده کنید و مایعات بیشتر میل کنید . در اولین فرصت مراجعه حضوری داشته باشید
سلام وقت بخیر روزانه ۱۲ساعت سرپا هستم بهترین نوع جوراب واریس از نظر اندازه وفشار چیه ممنون از راهنماییتون
سلام وقت بخیر
جوارب واریس کلاس یک زیر زانو میتواند به شما کمک کند
مادرم ۶۵ ساله است التهاب پا دارد از ده سال پیش شروع شده و اخیرا در ساعد دست هم شروع شده. در اردبیل پزشک رماتیسم فیل پایی تشخیص داده. لطفا راهنمایی فرمائید.
سلام وقت بخیر
فیل پایی هیچگونه التهاب و دردی ندارد
اهمیت درمان در مادر شما ندارد
بدنبال علتهای دیگر التهاب و درد باشید. مانند پوکی استخوان