واریس قسمت های مختلف بدن

واریس سینه: علت و درمان Breast Varix

واریس سینه چیست؟

اگر رگ‌های سینه شما قابل‌مشاهده است و زیبایی بدن شما را تحت‌تأثیر قرار داده و یا نگران هستید توصیه می‌کنیم حتماً مقاله واریس سینه را مطالعه فرمایید در این مقاله به بررسی علت معلوم شدن رگ‌های سینه، درمان واریس سینه، پیشگیری از واریس سینه و … پرداخته‌ایم.

دلایل معلوم شدن رگ‌های سینه

وریدهای برجسته روی سینه‌ها غیرمعمول نیست و بسیاری از خانم‌ها ممکن است یک یا چند رگ مشخص روی سینه داشته باشند اما برخی از افراد نسبت به آن‌ها حساس‌تر هستند.

وریدها بخش مهمی از سیستم بدن ما بوده و وظیفه انتقال خون به قلب را برعهده دارند. وریدهای سطحی کمتر دیده می‌شوند اما در برخی قسمت‌های بدن به علت نازکی پوست ممکن است قابل‌مشاهده شوند.

عواملی که می‌توانند باعث برجسته شدن وریدها و دیده‌شدن رگ‌های بدن بر روی سینه شوند عبارت‌اند از:

۱. تغییرات هورمونی

هنگامی که بدن شما دچار نوسانات هورمونی می‌شود، به‌عنوان‌مثال به دلیل قاعدگی یا مصرف داروهای ضدبارداری، می‌تواند منجر به بزرگ‌شدن و پرخونی سینه شما شود، و این امر وریدها را از حد معمول بیشتر نمایان می‌کند.

۲. افزایش وزن

افزایش وزن باعث می‌شود پوست اطراف سینه شما کشیده شود و وریدهای شما راحت‌تر دیده شوند.

واریس سینه

اگر وریدهای سینه‌ شما بیشتر شده‌اند و نمی‌توانید دلیل آن را مشخص کنید، برای آرامش خاطر و اطمینان با پزشک خود مشورت کنید.

دکتر برای واریس

۳-کاهش وزن

در کاهش وزن شدید لایه چربی زیرپوستی تحلیل می‌رود که باعث معلوم شدن رگ‌های سینه می‌شود. کاهش وزن سریع و بی‌ضابطه زمینه بیماری واریس را در افراد فراهم می‌کند.

۴. بارداری

حجم خون در دوران بارداری تقریباً ۲۰٪ تا ۴۰٪ افزایش می‌یابد و وریدها بیش از حد طبیعی پر می‌شوند. پرخونی وریدها یکی از عوامل مهم نمایان شدن آن‌ها در دوران بارداری است.

۵. جراحی سینه

پروتز سینه می‌تواند باعث ایجاد وریدهای مرئی در سینه‌ها شود، بنابراین هر کسی که جراحی می‌کند باید قبل از عمل به این امر توجه داشته باشد. این حالت معمولاً در خانم‌های لاغری که پروتز سینه دارند، بیشتر دیده می‌شود، در افراد لاغر چربی کمی برای پنهان کردن وریدها وجود دارد و پروتزها نیز وریدها را به سمت پوست فشار می‌دهند.

واریس سینه

یکی از شکایت‌های شایع در بین زنان باردار گشاد شدن عروق و ظاهر شدن رگ‌های طنابی شکل یا همان رگ‌های واریسی در پاها است.

واریس پا در بارداری

۶. افزایش سن

زنان مسن به‌احتمال زیاد وریدهای بیشتری را بر روی سینه‌های خود می‌بینند. دلیل این امر این است که پوست آنها به طور طبیعی با افزایش سن نازک‌تر و شفاف‌تر می‌شود و با کاهش سطح هورمون، چربی روی پستان کاهش می‌یابد. افزایش سن و به دنبال آن یائسگی یکی از دلایل واریس در زنان است.

۷. داشتن سینه‌های بزرگ

خانم‌هایی که سینه‌های بزرگ‌تر و سنگین‌تری دارند، وریدهای واضح‌تری بر روی سینه‌های خود دارند، زیرا اثر گرانش می‌تواند منجر به کشیدگی پوست شود، به این معنی که رگ‌ها بسیار راحت‌تر دیده می‌شوند که در نتیجه منجر به معلوم شدن رگ‌های سینه می‌شود. همچنین، هر چه جرم بیشتری در پستان وجود داشته باشد، خون بیشتری لازم دارد و خون بیشتر، وریدهای بیشتر نیاز دارد تا از سینه به قلب بازگردد.

واریس سینه

سرطان سینه

سرطان پستان ممکن است علائم قابل‌مشاهده‌ای بر روی پوست خارجی پستان داشته باشد. علائمی مانند:

  • تغییر در شکل یا اندازه پستان
  • تغییرات پوستی مانند فرورفتگی یا برآمدگی غیرعادی در پوست پستان
  • التهاب یا گرمی پوست
  • ممکن است وریدهایی در نزدیکی این تغییرات پوستی رشد کنند.

لذا اگر وریدهای سینه شما بیشتر شده‌اند و نمی‌توانید دلیل آن را مشخص کنید، برای آرامش خاطر و اطمینان با پزشک خود مشورت کنید.

اگر فردی گمان کند که ممکن است سرطان سینه داشته باشد، باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند‌.

عکس سرطان سینه

شما می‌توانید با دستان خود سینه‌های خود را معاینه کنید و اگر در بخش‌هایی توده‌ها یا غده‌هایی غیرطبیعی احساس کردید، به مراکز غربالگری سرطان سینه مراجعه کنید و آزمایش‌های لازم را انجام دهید. در تصویر زیر می‌توانید عکس سرطان سینه در مراحل مختلف رشد را مشاهده کنید.

تغییرات سینه هنگام سرطان
تغییرات سینه هنگام سرطان

سرطان پستان شایع‌ترین سرطانی است که زنان به آن مبتلا می‌شوند. به‌طوری‌که یک نفر در هر ۸ زن در طول زندگی خود سرطان پستان را به درجاتی تجربه می‌کند. این سرطان بر خلاف سایر انواع سرطان به‌راحتی قابل‌درمان است و هرچقدر زود تشخیص داده شود درمان آن ساده‌تر و موفقیت‌آمیزتر خواهد بود.

راه‌های پیشگیری از سرطان سینه

درمان واریس سینه

در بیشتر موارد، رگ‌های قابل‌مشاهده نیازی به درمان ندارند. بااین‌وجود فردی که ظاهر وریدهای خود را دوست ندارد می‌تواند از متخصص واریس کمک بخواهد.

بسته به علت، چندین روش ممکن است به کاهش ظاهر وریدها کمک کند. این روش‌ها شامل موارد زیر است:

  • درمان واریس با لیزر، مانند لیزردرمانی آندوونوس، برای کوچک کردن یا ازبین‌بردن برخی رگ‌ها
  • اسکلروتراپی، که شامل تزریق ماده شیمیایی به داخل وریدها است که آنها را جمع می‌کند.
  • ابلیشن فرکانس رادیویی که می‌تواند سرطان پستان کوچک و موضعی را نیز درمان کند.

همچنین روش‌های درمانی زیبایی ممکن است ظاهر را بهبود بخشند و درد واریس را کاهش دهند. اگرچه بیماری موندور معمولاً بدون درمان برطرف می‌شود، اما مصرف داروهای ضدالتهاب یا کمپرس گرم ممکن است به کاهش علائم کمک کنند.

واریس سینه

پیشگیری از واریس سینه

همیشه نمی‌توان از بروز وریدهای قابل‌مشاهده پیشگیری کرد، به‌ویژه در زمانی که فرد سن بالایی دارد. بااین‌حال، ممکن است با استفاده از موارد زیر احتمال ایجاد وریدهای مرئی خود را کاهش دهید:

  • اطمینان از اینکه کودک هنگام شیر خوردن، سینه را به‌خوبی سفت نگه می‌دارد و در صورت دردناک بودن شیردادن برای مادر با پزشک خود مشورت کنید.
  • استفاده از ضدآفتاب یا پوشاندن قفسه سینه از آفتاب برای جلوگیری از آسیب پوستی که منجر به شکسته شدن رگ‌های خونی می‌شود.
  • در هنگام ورزش، از سینه‌های خود محافظت کنید.
  • فعالیت فیزیکی داشته باشید که به سالم ماندن سیستم قلبی عروقی از جمله رگ‌ها کمک می‌کند.

واریس می‌تواند آزاردهنده و دردناک باشد. شیوع این بیماری در زنان بیشتر از مردان است. عوامل ژنتیکی، ضرب‌دیدگی و آسیب پا، بارداری و اضافه‌وزن احتمال ابتلا به واریس را افزایش می‌دهند.

راه های جلوگیری از واریس

چه زمانی برای واریس سینه به پزشک مراجعه کنیم؟

در بیشتر موارد، نیازی به مراجعه به پزشک نیست، به‌خصوص اگر وریدها مدت طولانی قابل رویت باشند. بااین‌حال، توصیه می‌شود در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • وریدها بسیار بزرگ، پیچ‌خورده یا دردناک شوند. (واریس طنابی)
  • وریدهای جدید به طور ناگهانی بدون دلیل ظاهر شوند.
  • شیردهی کودک دردناک باشد یا باعث کبودی شود.
  • پوست روی یا اطراف پستان‌ها قرمز، خارش‌دار یا دردناک شود.
  • علائم دیگری مانند تب، گرمی سینه‌ها یا درد قفسه سینه وجود داشته باشد.
  • اگر فردی گمان کند که ممکن است سرطان سینه داشته باشد، باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند.

واریس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های انسان است. سی درصد افراد به نحوی درگیر این بیماری هستند. بعضی مشکلات زیبایی دارند و بعضی دیگر از سنگینی درد و خستگی شاکی هستند و در مواردی مشکلات پیشرفته‌تر است.

آیا واریس درمان دارد

author-avatar

درباره دکتر مهرداد اقدسی

پروفسور دکتر مهـــــرداد اقدسی، متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال عروق ، مشاور ارشد بیماریهای وریدی و استاد افتخاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی