لخته خون در پا

لخته شدن خون در پا در بارداری و پس از زایمان: علائم، علت‌ها و درمان(آپدیت ۱۴۰۳)

لخته خون در بارداری

DVT در بارداری به لخته شدن خون در رگ‌های عمقی گفته می‌شود که در دوران بارداری و تا 6 هفته پس از زایمان رخ می‌دهد. هرچند بروز آن نادر است (1-2 مورد در 1000 بارداری)، اما لخته شدن خون یکی از خطرناک‌ترین تهدیدها برای زنان باردار است و عوارض آن حتی از عوارض زایمان و خونریزی بیشتر است

چرا لخته شدن خون در بارداری ممکن است خطرناک باشد؟ جدیدترین یافته‌ها (۲۰۲۴)

مطالعه‌ای جدید که در نشریه معتبر Journal of Thrombosis and Haemostasis منتشر شده است، نشان می‌دهد که زنان باردار بیشتر در معرض خطر لخته شدن خون هستند. این پژوهش با عنوان "Pregnancy-Associated Thrombosis: Risks, Diagnosis, and Management" توضیح می‌دهد که تغییرات هورمونی و کاهش تحرک در بارداری می‌تواند باعث تشکیل لخته‌های خونی در پاها شود که در صورت عدم درمان، ممکن است به مشکلات جدی مثل آمبولی ریه منجر شود.

پزشکان توصیه می‌کنند که زنان باردار با انجام فعالیت‌های بدنی سبک، پوشیدن جوراب‌های فشاری و مراجعه به پزشک در صورت مشاهده تورم و درد در پاها، از بروز این عارضه جلوگیری کنند.

لخته خون

لخته شدن خون در پا چیست؟

لخته شدن خون در پا زمانی رخ می‌دهد که خون به جای جریان طبیعی، در رگ‌های عمقی پا تجمع کرده و به توده‌ای جامد تبدیل می‌شود. این وضعیت که ترومبوز وریدی عمقی (DVT) نام دارد، می‌تواند جریان خون را مسدود کند و در صورت حرکت لخته به سمت ریه‌ها، باعث آمبولی ریه شود که خطرناک است.

عواملی مانند: کم‌تحرکی، بارداری، جراحی، اضافه وزن و مشکلات انعقادی احتمال تشکیل لخته را افزایش می‌دهند.

علل لخته شدن خون در پا در بارداری

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی باعث افزایش غلظت خون و کاهش سرعت گردش آن در رگ‌ها می‌شود که احتمال لخته شدن را بیشتر می‌کند. علاوه بر این، رشد جنین فشار بیشتری به رگ‌های لگن و پاها وارد کرده و باعث کند شدن جریان خون در این نواحی می‌شود.

کم‌تحرکی، سابقه خانوادگی، اضافه‌وزن، زایمان سزارین و برخی بیماری‌های انعقادی نیز از عوامل خطر هستند. این شرایط می‌تواند احتمال بروز ترومبوز وریدی عمقی (DVT) را افزایش دهد.

لخته خون در بارداری

طبق اعلام وب‌سایت رسمی PubMed Central، خطر ترومبوآمبولی در سه‌ماهه سوم بارداری و به‌ویژه در دو هفته اول پس از زایمان به طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. در این دوره، خطر ترومبوآمبولی پس از بارداری نیز پنج برابر بیشتر از دوران بارداری است.

چه افرادی در معرض خطر ابتلا به لخته خون در ورید عمقی هستند؟

  • خانم‌ها باسابقه لخته خون در ورید عمقی و یا سابقه خانوادگی ابتلا به DVT
  • بی‌تحرکی در خانم‌هایی که استراحت مطلق در بارداری یا استراحت طولانی پس از زایمان دارند.
  • مصرف برخی از داروها در خانم‌ها با مشکلات قلبی – ریوی و یا دیابت
  • استفاده از روش‌های لقاح مصنوعی و درمان ناباروری
  • بارداری در سن بالای 35 سال
  • چاقی
  • سیگارکشیدن
  • ابتلا به واریس طنابی شدید و برجسته
  • زایمان با روش سزارین
  • سفر طولانی در بارداری بخصوص داشتن سفر هوایی به مدت 4 ساعت یا بیشتر
  • بارداری چندقلویی
پیشگیری DVT

عوارض لخته شدن خون در پا در بارداری

لخته شدن خون در پا می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند. یکی از خطرناک‌ترین عوارض، حرکت لخته به سمت ریه‌ها و ایجاد آمبولی ریه است که می‌تواند مشکلات تنفسی و حتی خطر مرگ را به همراه داشته باشد.

تورم و درد مزمن پا ناشی از آسیب به وریدها نیز ممکن است باقی بماند. در برخی موارد، لخته خون باعث اختلال در گردش خون و ایجاد زخم‌های پوستی در پا می‌شود. احتمال تکرار لخته در بارداری‌های بعدی نیز افزایش می‌یابد.

سندرم پس از ترومبوتیک (PTS) یک مشکل مزمن و طولانی مدت است که پس از ترومبوز ورید عمقی، DVT در ایجاد می‌شود.

سندروم پس از ترومبوز

علائم و نشانه‌های لخته خون در بارداری

علائم و نشانه‌های لخته خون در بارداری ممکن است شامل تورم، درد یا احساس سنگینی در یکی از پاها، مخصوصاً در ناحیه ساق باشد.

در بسیاری از موارد، این مشکل بیشتر در پای چپ زنان باردار دیده می‌شود. بیش از ۸۰ درصد موارد لخته خون در بارداری در پای چپ اتفاق می‌افتد.

در برخی موارد، پوست ناحیه‌ای از پا ممکن است قرمز و گرم شود. این علائم می‌توانند نشان‌دهنده وجود لخته خون باشند و نیاز به بررسی پزشکی دارند.

اگر دچار تنگی نفس، درد در قفسه سینه یا سرفه‌های ناگهانی همراه با خلط خونی شدید، ممکن است لخته خون به ریه‌ها رسیده باشد که یک وضعیت اورژانسی است. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

با به‌دنیاآمدن نوزاد، شادی وصف‌ناپذیری در خانواده شکل می‌گیرد امیدی تازه. در کنار این شادی مشکلاتی هم می‌تواند برای مادر به وجود بیاید.

علت پوشیدن جوراب واریس بعد از سزارین

درمان لخته خون در پا در بارداری

تنها دارویی که در دوران بارداری قابل‌استفاده است آمپول تزریقی زیرجلدی کلکسان یا انوکساپارین است که معمولاً به‌صورت روزانه یک‌بار استفاده می‌شود و با صلاح‌دید پزشک برای افراد در معرض خطر بالای ابتلا به لخته عمقی از روز اول بارداری شروع و تا نزدیکی زمان زایمان ادامه می‌یابد. در ساعات نزدیک به زایمان قطع شود و آمپول هپارین جایگزین آن می‌شود.

طول مدت استفاده از دارو برای افراد با ریسک فاکتورهای گذرا مثل بارداری و یا عمل سزارین 3-6 ماه است. معمولاً مصرف دارو تا 6 هفته پس از زایمان ادامه داده می‌شود.

در صورت تمایل برای شیردهی و تغذیه با شیر مادر پس از زایمان نباید از هپارین استفاده شود. در این صورت قرص وارفارین تجویز می‌شود.

قرص وارفارین از طریق شیر مادر منتقل نمی‌شود و اثر رقیق کنندگی بر خون نوزاد ندارد.

داروهای دیگر مثل زالربان، اکسابین با نام داروهای Noac شناخته می‌شوند مصرف این داروها در بارداری و دوران شیردهی هنوز تأیید نشده است.

بیماری لخته شدن (ترومبوز) وریدهای عمقی پا (به‌اختصار DVT) به دنبال بی‌حرکتی طولانی‌مدت یا برخی بیماری‌های خاص در فرد ایجاد گردیده و ممکن است خطرات قابل‌توجهی را برای وی به همراه داشته باشد.

درمان قطعی لخته خون

چگونه لخته خون در پای زنان باردار تشخیص داده می‌شود؟

مطالعه‌ای جدید که در سال ۲۰۲۴ در نشریه معتبر Journal of Obstetrics and Gynaecology Research منتشر شده است، تأکید دارد که سونوگرافی داپلر دقیق‌ترین روش برای تشخیص لخته شدن خون (DVT) در دوران بارداری است. این پژوهش نشان می‌دهد که تورم، درد و تغییر رنگ پوست در یک پا از نشانه‌های هشداردهنده DVT هستند. تشخیص سریع و به‌موقع می‌تواند از عوارض جدی مانند آمبولی ریه جلوگیری کند.

پزشکان توصیه می‌کنند که زنان باردار در صورت مشاهده این علائم، فوراً به پزشک مراجعه کنند تا بررسی‌های لازم انجام شود.

برای پیشگیری از خطرات حتما تحت نظر متخصص باشید و طبق توصیه پزشک در بازه زمانی مشخص چکاپ‌های لازم را انجام دهید.

نوبت دهی آنلاین دکتر مهرداد اقدسی بهترین متخصص درمان لخته خون در پا (DVT)

اینفوگرافی احتمال وجود لخته خون در بارداری

در حدود یک‌سوم از زنان واریس در بارداری را تجربه می‌کنند. در طول بارداری بدن مادر دچار یک سری تغییرات طبیعی فیزیولوژیک می‌شود که شرایط را برای رشد بهتر جنین مهیا می‌سازد.

واریس در بارداری

پیشگیری از لخته شدن خون در بارداری

لخته خون در بارداری خوشبختانه قابل‌پیشگیری است. برای این منظور، ضروری است که قبل از بارداری، خطر بروز لخته خون در عروق عمقی ارزیابی شود. درصورتی‌که فرد مستعد ابتلا به ترومبوز ورید عمقی (DVT) تشخیص داده شود، اقدامات پیشگیرانه لازم باید انجام شود.
ترومبوز ورید عمقی (DVT) به تشکیل لخته خون در رگ‌های عمقی بدن طی دوران بارداری و تا ۶ هفته پس از زایمان اطلاق می‌شود. اگرچه میزان بروز این عارضه نادر است و حدود ۱ تا ۲ مورد در هر ۱۰۰۰ بارداری اتفاق می‌افتد.

ترومبوامبولی و DVT یکی از مهم‌ترین خطراتی است که سلامت زنان باردار را تهدید می‌کند.

آگاهی از این موضوع و انجام بررسی‌های لازم پیش از بارداری، نقش بسیار مهمی در کاهش خطر و پیشگیری از عوارض جدی مرتبط با لخته خون پیشگیری از لخته خون در بارداری شامل اقدامات زیر است:

۱.⁠ ⁠ارزیابی پیش از بارداری: بررسی سابقه خانوادگی یا شخصی لخته خون و انجام آزمایشات انعقادی در افراد پرخطر.

۲.⁠ ⁠داروهای ضدانعقاد: در صورت نیاز، مصرف داروهایی مانند هپارین تحت‌نظر پزشک.

۳.⁠ ⁠فعالیت بدنی: حرکت مداوم، پیاده‌روی و جلوگیری از نشستن طولانی.

۴.⁠ ⁠جوراب‌های فشاری: بهبود گردش خون و پیشگیری از تجمع خون در پاها.

۵.⁠ ⁠هیدراتاسیون: نوشیدن آب کافی برای حفظ جریان خون.

۶.⁠ ⁠اجتناب از عوامل خطر: پرهیز از سیگار و کنترل وزن.

۷.⁠ ⁠مراقبت پس از زایمان: رعایت نکات پیشگیرانه تا ۶ هفته پس از زایمان.

۸.⁠ ⁠مشاوره پزشکی: زنان پرخطر باید تحت‌نظر پزشک متخصص اختلالات لخته خون باشند.

این اقدامات خطر ترومبوز را کاهش داده و سلامت دوران بارداری را تضمین می‌کند.

داروی لخته خون در بارداری
بیشترین موارد DVT بارداری در چه بازه زمانی است؟

در 6 هفته اول پس از زایمان طبیعی یا سزارین بیشترین احتمال بروز لخته خون در عروق عمقی وجود دارد.

خطر بروز لخته خون در عروق عمقی و آمبولی ریوی در بارداری و پس از زایمان به میزان 5 برابر بیشتر می‌­شود. عوامل مختلفی باعث این افزایش خطر هستند که عبارت‌اند از:

  • تغییرات هورمونی در بارداری: این تغییرات به سمتی است که بدن را برای به‌حداقل‌رساندن خونریزی در زمان زایمان محیا می‌کند لذا ممکن است باعث ایجاد لخته خون شود.
  • بزرگ‌شدن شکم که با افزایش فشار ناحیه شکم و لگن باعث کاهش برگشت وریدی و افزایش فشارخون وریدی در پاها می‌­شود.
  • تغییرات در دیواره وریدها که باعث افزایش حجم وریدها و در نتیجه استاز (کند شدن خون وریدی) می­‌شود.

ازآنجایی‌که زنان باردار همیشه نگران سلامتی جنین هستند یکی از اولین سؤالاتی که برای مادران دچار لخته خون در بارداری مطرح است این است که این عارضه چه خطراتی را برای بچه به دنبال دارد؟ خوشبختانه DVT به‌خودی‌خود خطری برای جنین ندارد. همچنین انوکساپارین (داروی ضدانعقاد) که در بارداری تجویز می‌شود هم برای جنین بی‌خطر است.

  • قبل از بارداری لازم است با متخصص زنان، قلب و عروق در مورد باردار شدن مشورت شود.
  • از روز اول تأیید بارداری لازم است داروی انوکساپارین زیرجلدی تزریق شود.
  • ویزیت و مشاوره با متخصصین مربوطه در طول بارداری
  • چگونگی ادامه مصرف داروی ضدانعقاد در زمان زایمان و پس از زایمان از مواردی است که نیاز به راهنمایی پزشک هست.

خطر DVT در سفر هوایی با مدت بیش از 4 ساعت بالا می‌رود. توصیه می‌شود قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنید.

  • لازم است در سفر تحرک کافی داشته باشید.
  • مایعات کافی مصرف کنید.
  • از داروهای خواب‌آور استفاده نکنید.
  • لباس گشاد بپوشید.
  • چای و قهوه غلیظ نخورید.

حتماً پیش از سفر با پزشک متخصص خود مشورت کنید. در مواردی تجویز دارو برای پیشگیری از DVT صورت می‌گیرد.

author-avatar

درباره دکتر مهرداد اقدسی

پروفسور دکتر مهـــــرداد اقدسی، متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال عروق ، مشاور ارشد بیماریهای وریدی و استاد افتخاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی

42 دیدگاه در “لخته شدن خون در پا در بارداری و پس از زایمان: علائم، علت‌ها و درمان(آپدیت ۱۴۰۳)

  1. مریم گفت:

    سلام من همسرم یک ماه پیش بر اثر عمل زانو پا dvtکرد و به مدت ۱هفته بیمارستان بستری شده و داروی زالرتو مصرف میکند هنوز بعد از ۳ هفته نفس تنگی دارد ایا این طبیعی است و دکتر ورزشهای پا با وزنه داده است و از این هفته شروع کردبه انجا مش ایا اشکالی ندارد؟ایا ممکن است نفس تنگیش ناشی از dvtمجدد باشد

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      با پزشک معالج مشورت کنید تا از نظر احتمال بروز آمبولی ریه بررسی کنند

  2. پژمان گفت:

    سلام…من 5.6سال پیش دچار دی وی تی شدم الان 1ماهه شروع به ورزش کردم.آیا مکمل روی دی وی تی تاثیر داره؟

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      بهتر است مکملی مصرف نشود

  3. a.m گفت:

    سلام آقای دکتر من خانمی ۳۰ساله هستم ۴ماه پیش دچار دی وی تی درماهیچه پای چپ ران وزیر شکم شدم ۳روز بیمارستان بستری بودم بیست روز روزی ۲عددزالربان ۱۵میخوردم وبعد ار آن تا ۶ماه زالربان ۲۰روزی یک عدد الان گاهی اوقات احساس سنگینی در پای چپ دارم ودر ناحیه رانم احساس سوزش گاهی اوقات که کار روزانمو انجام میدم رگهام تیر میکشن لطفا راهنماییم کنید و آیا بارداری الان برای من خطر داره ؟

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      لطفا برای بررسی حضوری مراجعه داشته باشید . تعیین وقت بیمارستان مدائن دکتر مهرداد اقدسی 02166465355-9
      مطب 02122819276-7 

      1. مریم گفت:

        سلام اقای دکترمن یارداربودالان۸هفته خون لخته شد تو پام بعد بستری بودم امپول انوکسان۴۰۰۰۰میزدم بعد از ۱۲هفته بچه سقط کردم الان تا ده روز گفت امپول انوکسان بزن بعد قطع کن میگم اگه قطع کنم دیه خون لخته نمیشه ممنون میشم جواب بدید مریم از خرم آباد

        1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

          بایستی قاعدتا داروی ضد لخته تا ۶ هفته پس از سقط یا زایمان مصرف شود

  4. حسن زمانی گفت:

    با سلام و عرض ادب
    بنده 33سال سن دارم حدود 9 سال پیش پای چپم dvt کرد و تحت درمان قرار گرفتم. طی 3 سال بعد دوبار یکبار پای راستم و برای بار دوم پای چپم دچار dvt شد. این گرفتگی ها بدون هیچ علتی در پای من اتفاق می افتاد. بعداز آن تشخیص دکترم این بود برای همیشه از جوراب واریس و وارفارین استفاده کنم که الان 5 ،6 ساله دارم استفاده میکنم. اما مشکلی که دارم اینکه درد و ورم در پایه چپم مونده و خیلی اذیتم میکنه بعضی وقتها اونقدر و رم میکنه و درد میگیره که مجبورم حداقل دو روز تو خونه بمونم و پام رو بی تحرک کنم تا بهتر بشه.
    سوالم از خدمت شما اینکه آیا برای رفع این گرفتگی پای چپ من روشی وجود داره ؟

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      برای بررسی و صلاحدید در خصوص روشهای دیگر درمانی نیاز به ویزیت حضوری و بررسی شرایط هست . لطفا از شماره 02122819276-7 وقت بگیرید 
      حذف این پیغامویرایش پاسخ

      بند

  5. اسدی گفت:

    سلام
    پدرم حدود ٣ هفته پيش عمل ديسك كمر و كانال نخاعي داشتند. بعد از عمل دچار dvt شدند و حدود يك هفته اول در بيمارستان با وارفارين و تحت درمان قرار گرفتند و الان هم حدود يك هفته است كه با ريواركسابان در منزل تحت درمان هستن.
    آيا الان بعد از دو هفته انجام فيزيوتراپي روي پاي دچار لختگي مساله ساز است و بايد احتياط شود ؟
    ايا راه رفتن براي ايشان مناسب است يا نامناسب ؟ با توجه به اينكه ٣ هفته گذشته در بستر بوده و تحرك نداشته اند

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      راه رفتن و تحرك خوب است
      تا دو ماه فيزيو تراپي نشود

  6. فرناز گفت:

    سلام اقای دکتر .پدرم ۶۵ سالشه پای راستش از ساق تا مچ پا قرمز شده همراه با تب و لرز میخواستم علتشو بپرسم وبه چه متخصصی باید رجوع کنه ممنون میشم پاسخ بدید

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      احتمالا مشكل عفوني مانند سلوليت است.
      متخصص عفوني مراجعه کنید

  7. meysam22 گفت:

    سلام آقای دکتر من ورزش بدنسازی انجام میدم و مکمل میخورم و سه سالی هست درگیر آمبولی هستم هرسه سال خون لخته رگ پا از بین رفته و دوباره برگشته دکتر خودم بهم گفت که به خاطر مکمل خوردن وسنگین وزنه زدنه ومن درمان رو انجام میدادم وبعد از آزمایش تا مطمئن شم مشکلی نیست به ورزش ادامه میدادم میخواستم بدونم آقای دکتر مشکل از کجاست که من هنوز رگهای پام خون لخته میشه و آیا درمان میشود ممنون میشم جواب بدین

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام لازم هست حضوری معاینه و بررسی شوید تا بتوان به سوالات شما جواب صحیح داد 

  8. امیر گفت:

    سلام آقای دکتربنده حدودیکماه پیش دچارلخته خون درسرتاسررگ وریدی پای چپم شدم و12روز دربیمارستان بودم بعداززدن هپارین وخوردن روزی 2تاقرص وارفارین مرخص شدم وآ ی ان آرخونم روی 2بود.بعدیکفته دوباره آزمایش دادم آی ان آرخونم رفته رو2.7باخوردن همان روزی 2تاقرص.میخاستم بدونم قرص وارفارین رونبایدکمترش کنم؟واینکه الن میتونم ورزش بدنسازیموادامه بدم بدون این که به پام فشارنیارم

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      تا سه ماه ورزش سنگين ممنوع است
      راجع به تنظيم دارو حتما بايد با پزشك خودتان مشورت كنيد

  9. بهمن گفت:

    بهمن

    باسلام آقای دکتر…بنده 38 سالمه 10 ماه پیش پشت پای چپم پاره شد که بخیه کردم چند روز بعد درزمان استراحت احساس درد درماهیچه پای چپم داشتم بعداز 8 روز بخیه ی پام رو کشیدم ولی ب طور اتفاق و تحرک جای بخیه باز شد… ب علت عفونت و بی تحرکی خون در پای چپم لخته شد که بعداز یک هفته بستری و سونو و نیز دریافت هپارین از بیمارستان مرخص شدم دکتر معالج برام ریواروکسابان 15 میلی تجویز کرد 3 هفته اول روزی 1 عدد و از هفته 4 تا 6 ماه روزی 1 عدد که طبق دستور عمل کردم که الان ماه (دهم) است بتازگی سونوی کالر داپلر رنگی گرفتم که نشون داده هنوز لخته وجود دارد آنهم در ران پام دکتر معالج بعداز دیدن سونو گفتند تا 6 ماه دیگر مصرف ریواروکسابان 15 میلی رو ادامه بدم روزی 1 عدد…سوال آقای دکتر آیا همین خوردن همین دوز قرص رو ادامه بدم یا دوز مصرفی آنرا 20 میلی کنم سابقه DVT تا کنون نداشتم وناگهانی این اتفاق برایم افتاد ممنون میشم جوابم رو بدید

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      براي شما بين سه تا شش ماه درمان  دارویی كافي است
      سپس بعد از پايان درمان حضوري مراجعه كنيد

  10. سعید زارعی گفت:

    سلام جناب دکتر. من در ناحیه کنار زانوی چپ پا دچار مشکل همانژیوم شده ام. سونوگرافی رنگی انجام دادم و ام.آر.آی هم دارم میگیرم. دکتر رادیولوژیست که برام سونو انجام دادند، فرمودند عروق شریانی و وریدی بصورت کلاف بهم پیچیده شده و لخته خون هم وجود داره و برای حل این مشکل بخاطر پیچیدگی اون، به متخصص جراحی عروق مراجعه کنم. یکی از پزشکان هم گفتند که با آمبولیزاسیون درمان میشه. لطفا بفرمایید نظر شما چیست و در صورت انجام مشکل مشابه من، چگونه خدمت شما برسم تا نتیجه خوبی هم حاصل بشود. سپاسگزارم از لطفتون…

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت بخیر

      اگر ارتباط وريدي شرياني گزارش شده جراحي مناسب است که در بیمارستان باید انجام شود
      دولتي:بيمارستان سينا يا بيمارستان شهداي تجريش بخش جراحي عروق
      خصوصي: بيمارستان آراد دكتر ستايش

  11. صدرا گفت:

    سلام آقای دکتر
    پدر بنده از ناحیه پای راست دچار DVT شدن و به تازگی از بیمارستان مرخص شدن.میخواستم از خدمتتون بپرسم که جوراب واریس باید بپوشه؟چه نوعی و چه فشاری از لحاظ میلیمتر جیوه باید داشته باشه؟ آخه تو یکی از سایت ها خوندم که جوراب با فشار زیاد باعث آزادی لخته میشه.به همین دلیل خیلی نگرانم.
    ممنون از اینکه صبورانه و صمیمانه به سوالات ما پاسخ میدین

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام وقت بخیر

      پوشیدن جوراب واریس کلاس دو در طول روز به شما کمک میکند

  12. سینا گفت:

    سلام آقای دکتر
    من سینا دماوندی دانشجوی داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز هستم .
    3 سال است که DVT مزمن در پای چپم دارم . یک سال وارفارین مصرف کردم و با آزمایش PT & INR رو پایش میکردم ولی درمان نشد به یک مرکز واریس مراجعه کردم و گفتن باید آنژوپلاستی بشه . و هزینه ش خیلی بالا در حدود 5 میلیون هست .
    میخواستم بدونم امکان درمان با داروهای ترومبولیتیک مثل اوروکیناز استرپتوکیناز یا آلتپلاس وجود داره ؟
    لطفا مطمئن ترین راه درمان رو بهم معرفی کنید .
    باتشکر
    میخواستم بدونم امکان

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      دارو در اين مقطع زماني اثري ندارد
      ولي ممكن است ادامه داروي خوراكي لازم باشد تا از عود بيماري جلوگيري كند.‌

  13. حسام گفت:

    باسلام خدمت آقای دکتر….
    آیا دویدن،فوتبال و کار سخت برای کسی ک دچار DVT هست موردی دارد

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      سلام در سه ماه اول بیماری ورزش سنگین نباید داشته باشید بعد از آن منعی ندارد

      1. مریم ماسوری گفت:

        سلام آقای دکتر من سال 90خون لخته شد تو پای چپم بعداز زایمان ک داشتم قرص وارفارین مصرف کردم تا چند ماه بعد قطعشون کرد دکتر خوب شدم الان دوباره خون لخته شده پام ورم کرده الان قرص ریواروکسابان مصرف میکنم ایا درمان میشم

        1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

          داروی ریوارکسابان یکی از داروهای مناسب در درمان لخته DvT است

  14. نادر گفت:

    سلام خسته نباشی
    خانمم یک سال ونیم پیش سزارین کرده دچار DVT شد و قرص ریوواکسانا مصرف میکنه الان دوباره باردار شده و احساس میکنم دوباره پای چپش ورم کرده و دائم حال تهوع و بیحالی داره از راهنمایی شما ممنون میشیم

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      در بارداری بايد قرص ريواروكسابان قطع و آمپول كلكسان جايگزين شود.

      1. رحمانی گفت:

        سلام وقت بخیر من خانمی ۳۳ ساله هستم سال ۹۴ عمل تعویض دریچه کردم وارفارین مصرف میکنم العان من وهمسرم میخاییم بچه دار بشیم لطفا راهنماییم کنید ببینیم خطر داره یا نه ممنون میشم جواب بدین

        1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

          فردی که قصد بارداری دارد معمولا از روز اول بارداری بایستی وارفارین قطع و امپول انوکساپارین جایگزین شود . حتما بایستی با پزشک متخصص قلب در مورد مقدار و زمان مصرف دارو مشورت کنید

  15. الهه رستمی گفت:

    با سلام آقای دکتر ممنون از راهنمایی های ارزنده شما ، من یک بار با روش ای وی اف باردار شدم در طول بارداری برای من هپارین تجویز شد هفته ششم بارداری پای راست من dvtشد و متاسفانه سقط کردم ، با وارفارین مرخص شدم الان با روزی نصف وارفارین و inr 2,8 آیا دوباره می توانم با همون روش باردار بشم ؟؟

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      بله

  16. ناشناس گفت:

    سلام آقای دکتر من 24سالم هست ودوماهه باردار هستم قسمت پشتی سرم و گردنم خیلی درد میکرد و بی حس میشد وقتی می‌خوام بلند بشم سرم گیج میره وچسام سیاهی می‌ره. رفتم دکتر معلوم شد لوپوس دارم.وگفت حتما در سرت لخته خون داری انوکساپارین و اسپرین برام نوشته .الان مشکل سرم با این دارو رفع میشه .نیاز به بستری شدن هست من خیلی نگرانم لطفاً راهنماییم کنین.

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      نگران نباشید مشکلی پیش نمی اید

  17. ناشناس گفت:

    من قرص ریواروکسابان20 مصرفی میکنم وهم زمان نوزاد شیرمیدم چه اشکالی دارد

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      در زمان شیردهی این قرص نباید مصرف شود و بهتر است دارو های دیگر مانند وارفارین یا امپول زیر جلدی انوکساپارین مصرف شود

  18. فهیمه گفت:

    سلام باردارم در پای چپم دچار dvt شدم. آیا استفاده از کیسه آب گرم در ناحیه ای که دچار dvt مجاز است؟

    1. دکتر مهرداد اقدسی گفت:

      بهتر است پس از حداقل ۲ ماه از DVT از کیسه آبگرم استفاده شود . در زمان تشخیص نباید از کیسه ابگرم استفاده کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *