درمان واریس پا

درمان سریع واریس: چگونه زودتر از شر واریس خلاص شویم؟

درمان سریع واریس پیشرفته پا

واریس، رگ‌های برجسته و متورمی است که معمولاً در پاها دیده می‌شود. این رگ‌ها به دلیل آسیب یا نارسایی دریچه‌های لانه کبوتری ایجاد می‌شوند. واریس خفیف نیازی به درمان ندارد و با تغییرات سبک زندگی کنترل می‌شود. واریس متوسط ​​تا شدید معمولاً به درمان پزشکی نیاز دارد.

درمان سریع واریس، یکی از دغدغه‌های افراد مبتلا به این بیماری است. اکثر افراد دوست دارند که واریس‌شان سریع درمان شود و نتیجه آن را زود ببینند.

در این مقاله، ضمن آشنایی کلی با بیماری واریس، به روش‌های ترکیبی و سریع درمان واریس خواهیم پرداخت.

با تلفيقی از روش‌های چهارگانه دکتر اقدسی معمولاً واريس طنابی در يک جلسه  و در زمان كمتر از يک ساعت برطرف می‌شود.

با ترکيبی از ليزر سطحی و اسکلروتراپی که روش نوينی از درمان واريس مويرگی است می‌توان با يک جلسه حداقل پنجاه‌درصد مویرگ‌ها را رفع نمود.

واریس چیست؟

علت واریس، شل شدن و گشادی سیاه رگ‌ها مخصوصا در قسمت پاینی اندام و پاها است و به دلایل متفاتی بروز می‌کند. در این حالت دریچه‌های وریدی عملکرد صحیح خود را ازدست‌داده و نمی‌توانند به‌درستی خون را به قلب هدایت کنند. این مسئله می‌تواند رگ‌های ظریف را که در حالت عادی قابل‌مشاهده نیستند به رگ‌های واریسی تبدیل کند. این عروق به دو حالت دیده می‌شوند:

  • مویرگ‌های عنکبوتی: رگ‌های ظریفی که در اثر واریس بزر‌گ‌تر و نمایان شده‌اند.
  • واریس طنابی: در این شکل از واریس، عروق برجسته بوده و از سطح پوست بیرون‌زده و قابل‌لمس هستند.

در اغلب موارد رگ‌های واریسی بر روی پاها ظاهر می‌شوند که در این مقاله بیشتر به بررسی آن و روش درمان سریع واریس در این ناحیه خواهیم پرداخت؛ اما به طور کل واریس در قسمت‌های مختلفی از بدن ایجاد خواهد شد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • واریس مری: در بیماران مبتلا به بیماری‌های کبدی، رگ‌های واریسی در مری به وجود می‌آیند.
  • واریس لگن: در اثر گشادی رگ‌های اطراف رحم، این نوع واریس‌ها ایجاد می‌شوند.
  • بواسیر (هموروئید): بواسیر در اصل به گشادی رگ‌های ناحیه مقعد اشاره دارد.
  • واریکوسل: گشاد شدن رگ‌های بیضه در مردان می‌تواند این اختلال را به وجود آورد. واریکوسل یکی از عمده‌ترین مشکلات واریس در مردان است.
واریس چیست؟

گاهی وریدهای اطراف رحم، تخمدان‌ها و کف لگن به علت‌های مختلف پر پیچ‌وخم، گشاد و پرخون می‌شوند. به این حالت واریس لگنی اطلاق می‌شود. واریس لگن ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد.

علائم و درمان واریس لگن

علائم واریس

واریس ران پا، مچ پاها، پشت ساق شایع‌تر است و بیشتر ایجاد می‌شود؛ اما این بیماری می‌تواند در هر جایی از پاهای شما بروز پیدا کند. واریس باعث ایجاد علائم زیر شود:

  • خارش و احساس سنگینی
  • تورم پاها (واریس می‌تواند یک علت ورم پا باشد)
  • سوزش
  • درد و گرفتگی عضلات

آیا واریس پا درمان دارد؟

بارها شنیده‌ایم که می‌گویند: «واریس درمان ندارد و اگر هم تسکین یابد موقتی است و مجدداً عود می‌کند.» این جمله تصور اشتباهی را در بیماران مبتلا به واریس به وجود می‌آورد و موجب می‌شود هرگز به دنبال درمان مشکل خود نروند.

در موارد شدید و واریس‌های طنابی عدم درمان به موقع می‌تواند منجر به ایجاد عوارض پوستی، لخته خون در عروق سطحی(ترومبوفلبیت) و عمقی شود؛ بنابراین در صورتیکه در پاهایتان رگ‌های واریسی و علائم همراه آنرا دارید حتما با پزشک متخصص واریس مشورت کنید.

کدام پزشک بیشترین اطلاعات را در مورد نحوه تجویز جوراب واریس و انواع آن دارد؟ با مشکلات لخته خون در پا آشناست و مهارت کافی در زمینه درمان واریس و لیزر واریس دارد؟

دکتر خوب برای واریس پا

درد ساق پا و سنگینی پا در خانم جوان

درمان واریس

به‌طورکلی می‌توان روش‌های درمان رگ‌های واریسی را به دودسته تقسیم کرد که عبارت‌اند از:

  • روش‌های درمانی پیشگیرانه: هدف از این روش جلوگیری از پیشرفت رگ‌های واریسی است.
  • روش‌های درمانی قطعی: در این شیوه برای درمان قطعی واریس پا تلاش می‌شود تا جای ممکن رگ‌های واریسی موجود از بین بروند.

روش‌های درمان واریس پا

راه‌های مختلفی برای درمان واریس وجود دارد که می‌توانند در رفع این اختلال مؤثر واقع شوند. نمونه‌هایی از این روش‌ها عبارت‌اند از:

اما در کلینیک دکتر مهرداد اقدسی علاوه بر تمام این روش‌های درمانی متداول، راهکارهای دیگری نیز برای درمان واریس به کار گرفته می‌شوند که تحت عنوان درمان سریع واریس در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

واریس پشت زانو و ساق پا همراه با درد در زن جوان

درمان سریع واریس با روش دکتر مهرداد اقدسی

دکتر مهرداد اقدسی از روش‌های درمانی خاصی برای درمان سریع رگ‌های واریسی استفاده می‌کند تا بتواند به تمام انتظارات بیماران پاسخ داده و در زمانی کوتاه بالاترین کیفیت درمانی را در اختیار آن‌ها قرار دهد. دکتر اقدسی پس از 18 سال تجربه‌ی درمان انواع واریس استفاده از این روش‌های کلینیکی را به مراجعه‌کنندگان توصیه می‌کند تا بیماران به اهداف زیر دست یابند.

  • به حداقل رساندن تعداد مراجعه‌های حضوری به کلینیک و کوتاه کردن زمان اقامت در تهران
  • درمان سریع درد واریس پا و ظاهر نازیبای ناشی از آن بدون آسیب به پوست، در تعداد جلسات کمتر با فاصله کوتاه‌تر
  • به حداقل رساندن ‌زمان استفاده از جوراب واریس پس از پایان جلسات درمانی

عکس قبل و بعد از درمان سریع واریس طنابی به روش تلفیقی پروفسور اقدسی

واریس
عکس قبل و بعد از درمان سریع واریس شدید و برجسته ساق پا با روش پروفسور اقدسی

پای مبتلا به واریس نیاز به درمان و رسیدگی دارد. مخصوصاً در واریس شدید، بالا رفتن سن همراه با تورم پاها از عوامل مستعد کننده ایجاد زخم‌های پوستی عمیق هستند.

زخم واریس

هر روش درمانی می‌تواند معایب و عوارض خاص خود را به همراه آورد. بااین‌حال در روش تلفیقی دکتر اقدسی که در آن از 4 درمان متداول و مؤثر به طور هم‌زمان برای فوری انواع واریس استفاده می‌شود، عوارض واریس و مشکلات جدی مثل لخته خون در پا به حداقل می‌رسند و از بروز آن‌‌ها جلوگیری می‌شود.

از دیگر مزایای درمان فوری واریس با روش تلفیقی می‌توان به ویژگی‌های دیگری نیز اشاره کرد که عبارت‌اند از:

  • تعداد جلسات درمانی با روش تلفیقی برای درمان واریس طنابی معمولاً یک جلسه است.
  • عدم وجود دوره نقاهت این امکان را ایجاد می‌کند که از فردای روز درمان، بیمار کارهای روزانه خود را از سر گرفته و حتی به سفر برود.
  • تنها نکاتی که رعایت آن توسط بیمار بعد از اتمام جلسات درمانی تلفیقی ضروری است، مصرف داروهای تجویزشده به مدت 2 روز و پوشیدن جوراب‌های واریس برای دوهفته خواهد بود.
واریس برجسته طنابی پشت ران پا

در کلینیک درمان واریس دکتر اقدسی برای درمان سریع واریس ریز و رگ‌های عنکبوتی از روش تلفیقی زیبایی استفاده می‌شود که خود ترکیبی از روش‌های درمانی متداول است. این روش‌‌ها عبارت‌اند از:

مزیت به‌کارگیری روش تلفیقی در درمان بیمار این است که پزشک می‌تواند با بهره‌گیری از روش‌های متنوع درمانی به تسکین وضعیت بیماری بپردازد و با استفاده از هر روش، مشکلات و عیب‌های روش‌های دیگر را بپوشاند. به‌عنوان‌مثال تزریق میزان داروی لازم برای اسکلروتراپی به حداقل می‌رسد و در کنار آن لیزر نیز به محو کردن مویرگ‌های واریسی، درمان سریع واریس عنکبوتی، و دیگر رگ‌های واریسی سطحی خواهد پرداخت.

روش‌های مختلف درمان واریس

واریس خفیف و شدید پا

وریدهای واریسی علاوه بر ظاهر ناخوشایند و آزار دهنده می‌توانند علایم دیگری ایجاد کنند که شدت واریس بر اساس معاینه بالینی، انجام و تفسیر سونوگرافی داپلر عروق پا و سوابق پزشکی بیمار مشخص می‌شود.

تشخیص و درمان فوری واریس خفیف به روش تلفیقی دکتر اقدسی

واریس‌ خفیف عمدتاً در زیر سطح پوست به صورت شبکه‌هایی از عروق کوچک و نازک با رنگ‌های مختلف دیده می‌شود. واریس‌‌های خفیف به جز علایم ظاهری، به مقدار کمی احساس ناراحتی و احساس سنگینی در پاها ایجاد می‌کنند. به یاد داشته باشید که این نوع واریس‌های سطحی و کم عمق باعث ایجاد درد نمی‌شوند.

درمان این دسته از واریس تنها جنبه زیبایی دارد و عدم درمان آنها سلامتی شما را به خطر نمی‌اندازد. در کلینیک دکتر مهرداد اقدسی با استفاده از  جدیدترین متدهای حال حاضر دنیا امکان درمان واریس‌های خفیف با روش تلفیقی پروفسور که ترکیبی از لیزر سطحی و اسکلروتراپی و در برخی موارد فلبکتومی، برای بیماران عزیز قابل انجام است.

اسکلروتراپی یا تزریق یعنی به طریق شیمیایی رگ‌های واریسی را برطرف کنیم. در این روش آمپول واریس حاوی داروی اسکلروزان به شکل مایع یا فوم درون رگ‌ تزریق می‌شود.
اسکلروتراپی

علائم واریس شدید و روش‌های درمان سریع

واریس‌های شدید عمدتاً علاوه بر ظاهر برجسته و آبی رنگ طیف وسیع‌تری از علایم را ایجاد می‌کنند که در برخی موارد کیفیت زندگی فرد مبتلا را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این علایم شامل موارد زیر است:

درصورتی‌که به این نوع از واریس مبتلا هستید حتماً به بهترین پزشک متخصص واریس مراجعه کنید چرا که عدم درمان به‌موقع واریس شدید عوارضی خطرناکی مثل ترومبوز عروق عمقی(DVT) سلامت شما را  تهدید می‌کند.

برای درمان واریس شدید، روش‌های غیر جراحی و بدون نیاز به بیهوشی با روش‌های استاندارد جهانی از طریق لیزر درون عروقی و اسکلروتراپی به همراه روش فلبکتومی به عنوان درمان مکمل به‌جهت پاکسازی اثرات باقی‌مانده از واریس، پس از انجام درمان‌های اصلی در زمان بسیار کوتاه و بدون دوره نقاهت طولانی انجام می‌شود.

بیماری DVT (لخته شدن خون در وریدهای عمقی) و آمبولی ریه از مهم‌ترین مشکلات عروقی و از علل شایع مرگ‌ومیر محسوب می‌شود.

dvt چیست

آیا واریس بعد از درمان عود می‌کند؟

احتمال عود مجدد واریس همانند هر بیماری دیگر پس از درمان وجود دارد. در یک مطالعه تحقیقاتی ۲۳۸۰  بیمار را ۳ سال پس از درمان لیزری واریس ارزیابی کردند و عود بیماری حدود ۷ درصد بود. علت عود بیماری واریس وجود رگ‌های ارتباطی عمقی، باز شدن مجدد رگ بسته شده، و رگ سازی جدید واریس بوده است. لینک منبع مقاله تحقیقاتی jvascsurg.org.

جالب است بدانید؛ با روش‌های پیشگیرانه تا حد زیادی می‌توان همین ۷ درصد را کمتر کنیم.

  • کم‌کردن اضافه‌وزن با اصلاح تغذیه و ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی
  • افزایش فعالیت بدنی و خودداری از بی‌تحرکی
  • در یبوست، افزایش میزان مصرف فیبر با تغذیه از میوه‌ها و نان سبوس‌دار و همچنین مصرف مایعات بیشتر
  • استفاده از جوراب‌های پیشگیری‌کننده از واریس تا زیر زانو و با فشار کم در شرایط شغلی خاص

شاید این سؤال برای شما ایجاد شود که آیا همه رگ‌های واریسی احتیاج به درمان دارند؟ آیا عدم به‌کارگیری مراقبت‌های درمانی در همه افراد باعث ایجاد مشکلاتی خواهد شد؟

درمان رگهای واریسی

پیشگیری از واریس

علاوه بر روش‌های درمانی برای بهبود رگ‌های واریسی روش‌های ساده و در دسترسی وجود دارد که با رعایت آنها می‌توانید از عوارض واریس پا و علایم آزاردهنده ناشی از عروق مبتلا به بیماری واریس پیشگیری کنید.

۱- یک ورزش روتین و منظم را شروع کنید

عضلات پاهای شما مهم‌ترین نقش را در پیشگیری از واریس دارند. چرا که هرچه پاهای شما عضلات قوی‌تری داشته باشد رگ‌های وریدی پا با قدرت بیشتری در برابر گرانش زمین خون را به سمت قلب برمی‌گردانند پس با شروع یک ورزش منظم و هوازی مثل دویدن و شنا کردن و دوچرخه سواری عضلات خود را تقویت کنید.

۲-وزن خود را کاهش دهید

اگر چاقی و اضافه وزن دارید باید بدانید که استرس و فشار بیشتری روی پاهای خود قرار می‌دهید. کاهش وزن این فشار مضاعف را کاهش می‌دهد و به‌غیراز پیشگیری از رگ‌های واریسی مزایای دیگری ازجمله کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و فشار خون بالا و سکته قلبی و مغزی و دیابت نوع ۲ نیز دارد.

یک سبک زندگی سالم  علاوه بر کاهش ریسک ابتلا به رگ‌های واریسی کیفیت زندگی شما را بهبود می‌بخشد.

۳- از ایستادن و نشستن طولانی بپرهیزید

کارمندان و کسانی که شغل‌های مشابه دارند در خطر بیشتری برای ابتلا به واریس هستند. به یاد داشته باشید که  حداقل هر نیم ساعت استراحت کنید و برای مدت کوتاهی بایستید یا قدم بزنید. این عادت سالم باعث بهبود گردش خون در رگ‌های پاهای شما می‌شود و عضلات، خون را راحت‌تر به سمت قلب برمی‌گردانند.

۴- از پوشیدن لباس‌های تنگ و کفش‌های پاشنه بلند بپرهیزید

پوشیدن لباس‌های تنگ و کفش‌های پاشنه بلند به‌خصوص برای خانم‌ها بسیار لذت بخش است و ممکن است پوشیدن آنها بدون ضرر به نظر برسد؛ اما پوشیدن این کفش و لباس‌ها فشار بیشتری روی پاها قرار می‌دهد و باعث اختلال در جریان خون می‌شود پس می‌توانند نقش به سزایی در ایجاد رگ‌های واریسی داشته باشند.

 عضلات و رگ‌های پا به قدرت زیادی نیاز دارند تا خون را به سمت قلب و برخلاف جاذبه زمین هدایت کنند. در نتیجه هر ورزشی که عضلات پا را تقویت کند در جلوگیری از واریس مؤثر خواهد بود.

ورزش برای درمان واریس

۵- پاهای خود را بالا نگه دارید

سه تا چهار بار در روز و هر بار ۱۵ دقیقه پاهایتان را بالاتر از سطح بدن قرار دهید؛ با تکرار این تمرین روزانه از جمع‌شدن خون و درد و تورم پاها در طول روز جلوگیری خواهید کرد.

۶-رژیم غذایی کم نمک و حاوی فیبر داشته باشید

رژیم‌های غذایی کم نمک و سرشار از فیبر به کاهش رگ‌های واریسی و کنترل عوارض ناشی از آن کمک می‌کنند.

به عبارت ساده‌تر مصرف کافی فیبر از یبوست که یکی از عوامل اصلی تشدید رگ‌های واریسی است پیشگیری می‌کند و از سوی دیگر با کاهش مصرف نمک از احتباس آب در بدن و تورم پاها می‌کاهد.

۷- سیگار را ترک کنید

یکی از عوارض مصرف سیگار ابتلا به فشار خون بالا است که نقش مهمی در ابتلا و تشدید رگ‌های واریسی دارد.

۸- جوراب واریس بپوشید

جوراب‌های واریس فقط برای سفرهای طولانی مدت با پرواز مناسب نیستند و پوشیدن روزانه آنها برای کسانی که ریسک ابتلا به رگ‌های واریسی دارند بسیار مفید است. این جوراب‌ها با ایجاد فشار مناسب در سرتاسر پاها از تجمع خون پشت دریچه‌های لانه کبوتری جلوگیری می‌کنند و درد و تورم ناشی از واریس را کاهش می‌دهند.

برای مطالعه بیشتر در مورد بهترین زمان پوشیدن جوراب واریس، نحوه پوشیدن و فواید جوراب واریس و دیدن ویدیو‌های مفید از تمامی مراحل مقاله زیر را مطالعه کنید.

پیاده روی با جوراب واریس ضرری ندارد؟

پوشیدن جوراب واریس پیش از بلند شدن از رختخواب

درمان واریس با داروهای گیاهی

داروهای گیاهی به دلیل عوارض جانبی کمتر و هزینه کمتر نسبت به داروهای شیمیایی و جراحی، همواره موردتوجه بسیاری از افراد قرار گرفته‌اند. در طب سنتی، برای درمان واریس از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که برخی از آنها عبارت‌اند از:

ماساژ با روغن‌های گیاهی

روغن‌های گیاهی: روغن زیتون، سیاه‌دانه و دانه شاه‌بلوط دارای خواص ضدالتهابی و ضدانعقادی هستند که به بهبود گردش خون و کاهش تورم و درد ناشی از واریس کمک می‌کنند.

برای ماساژ با این روغن‌ها، مقداری از آنها را روی کف دست خود بریزید و آن را به‌آرامی روی پاهای خود ماساژ دهید. ماساژ را از مچ پا به سمت بالا انجام دهید و به مدت 10-15 دقیقه ادامه دهید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

استفاده موضعی یا خوراکی از سرکه سیب

  1. سرکه سیب نیز دارای خواص ضدالتهابی و ضدانعقادی است که به بهبود گردش خون و کاهش تورم و درد ناشی از واریس کمک می‌کند.
  2. برای استفاده موضعی از سرکه سیب، مقداری از آن را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید و به‌آرامی ماساژ دهید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
  3. برای استفاده خوراکی از سرکه سیب، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را قبل از غذا بنوشید.

مصرف عصاره هسته انگور و درخت کاج

  1. عصاره هسته انگور و درخت کاج سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E هستند که به کاهش التهاب و تقویت دیواره عروق کمک می‌کنند.
  2. برای مصرف عصاره هسته انگور و درخت کاج، روزانه 30-60 میلی‌لیتر از آن را در دو نوبت میل کنید.

توصیه‌ها

در صورت ابتلا به واریس، قبل از استفاده از هرگونه داروی گیاهی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

  • در صورت استفاده از داروهای گیاهی، به عوارض جانبی احتمالی آنها توجه داشته باشید.
  • از مصرف بیش از حد داروهای گیاهی خودداری کنید.

توجه: یافته‌های ضدونقیضی راجع به مصرف این داروهای گیاهی وجود دارد. در نتیجه قبل از مصرف این گیاهان حتماً با پزشک و یا متخصصان طب سنتی مشورت کنید.

درمان خانگی واریس

اگر متوجه تغییر رنگ در پوست پاهای خود شده‌اید، بهتر است به یک متخصص ورید مراجعه کنید. اگر علائم برطرف نشود، درمان دشوارتر خواهد شد.

علت کبودی ساق پا

 

سخن پایانی

همان‌طور که با مطالعه این مقاله متوجه شده‌اید، درمان فوری مشکلات واریس پا و درمان سریع واریس امری ممکن است. البته این مسئله مستلزم بررسی‌های دقیق پزشکی بوده و درمان رگ‌های واریسی به‌ویژه در مراحل حاد تنها با روش‌های خاص درمانی امکان‌پذیر خواهد بود. در ضمن در پایان مجدداً تاکید می‌کنیم واریس را نادیده نگیرید و برای درمان هرچه سریع‌تر آن به متخصصان مراجعه نمایید.

امیدواریم توانسته باشیم به اغلب سؤالات شما دررابطه‌با اختلال واریس و درمان سریع آن پاسخ مناسبی دهیم.

استنت یک لوله مشبک است که در شریان کرونر تنگ شده یا مسدود شده، جاگذاری می‌شود. عروق کرونر خون و اکسیژن را به سلول‌های عضله قلب می‌رسانند.

عمر استنت قلب

author-avatar

درباره دکتر مهرداد اقدسی

پروفسور دکتر مهـــــرداد اقدسی، متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال عروق ، مشاور ارشد بیماریهای وریدی و استاد افتخاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی